به منظور دسترسی سریع به درس اینجا را کلیک کنید.
نزدیک به 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد و در این چهل سال کشور ما ایران با دسیسهها، دشمنی ها و فتنه ها و جنگ های بسیاری روبرو بوده که چه در داخل و چه درخارج از مرزها استقلال و آزادی ما را هدف قرار داده اند. قطع به یقین با این همه امکانات و نیروهای توانمندی که در کشور وجود دارد هنوز مشکلات فراوانی به ویژه در زمینه اقتصادی وجود دارد و مسئولین باید تمام تلاش خود را برای حل این مشکلات انجام دهند. اما در این بین هستند کسانی که ممکن است با نیتی سو به دنبال برندازی نظام باشند که همگان باید در برابر این دسیسه ها هوشیار باشند.
تغییر باور، تغییر افکار، تغییر
رفتار و تغییر ساختار یک نظام سیاسی از خروجیهای یک جنگ نرم به شمار
میآید. جنگ نرم امروزه یکی از کارآمدترین و کم هزینه ترین و درعین حال
خطرناک ترین انواع جنگ علیه امنیت ملی یک کشور است چون می توان با کمترین
هزینه به اهداف مورد نظر دست پیدا کرد.
پیرامون جنگ نرم تاکنون بحثها و نظرات بسیاری از سوی تحلیلگران سیاسی و فرهنگی و مدیران سیاسی کشور ایراد شده است. مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان نیز در راستای رسالتی که بر دوش دارد به منظور ارتقا سطح بینش فکری و سیاسی دانشجویان فرهیخته کشور که یکی از اهداف اصلی دشمنان در جنگ نرم هستند، اقدام به ارائه درسی با عنوان جنگ نرم کرده است تا با نگاهی نو به این موضوع وارد شود.
این درس توسط دکتر پرویز امینی ارائه شده است. پرویز امینی، مدرس دانشگاه و تحلیلگر سیاسی و نویسنده کتابهای «جامعه شناسی ۲۲ خرداد» و «مهار قدرت در مردم سالاری دینی» است. امینی از آن دسته تحلیلگران سیاسی است که با دانش جامعه شناسانه به بررسی مسائل سیاسی میپردازد و به همین دلیل به جای تحلیلهای صرفا سیاسی به تبیین جامعهشناسانه تحولات سیاسیاجتماعی میپردازد.
وی در این درس، در پنج جلسه به موضوعاتی همچون ضرورت تعیین سازمان نظری برای مفهوم جنگ نرم، آشنایی با کیفیت هدف گذاری در جنگ نرم، آشنایی با جریان تجدید نظر طلب فکری و سیاسی، حوزه های موثر در جنگ کدامند؟ آشنایی با سومین تحول در فضای رسانه ای می پردازد.
امینی معتقد است که مهمترین چالش انقلاب اسلامی برای حفظ موجودیت معنوی و تداوم جهتگیری های خود علوم انسانی استبا توجه به اینکه این درس با نگاهی کلان و علمی به موضوع جنگ نرم میپردازد آشنایی مخاطبان دانشگاهی با آن ضروری به نظر میرسد.