
مرزهای واقعیت
عصر جدید ارتباطات، هر روز افراد را در معرض اخبار و اطلاعات وسیع و جدید میگذارد. اطلاعاتی که سوای از صحت و سقم آن، ذهن افراد را درگیر کرده و تغییرات محسوس و نامحسوسی در زندگی فردی، اجتماعی و حتی سیاسی و فرهنگی آنها بر جای خواهد گذاشت. سواد رسانه ای توانایی دریافت پیام و قدرت تشخیص پیام درست و نادرست میباشد.
مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان با توجه به این که اکثریت مخاطبان و کاربراناش را قشر فرهیخته و پیشتاز دانشجو و استادان دانشگاه شکل میدهند با نگاه به الزاماتی که زندگی امروز بشر را در بر گرفته اقدام به تولید درسی با عنوان"سواد رسانهای" نموده است. دکتر سید بشیر حسینی در این درس در قالب 12 جلسه به روش مواجه با رسانه ها و شناخت پیام های ارسالی و القایی آنان پرداخته است. ما و رسانه، پیام همبرگری، پنچگانه سواد رسانه ای، فرستنده و جریان شناسی رسانه ها، رسانه شناسی و تفاوت رسانهها، شناخت پیام و ویژگیهای محتوا، شناخت مخاطب، مخاطب منفعل و فعال، تاثیر زمان و مکان و فرهنگ در تولیدات رسانهای، زندگی دوم و دو جهانی شدن، فنون تولید محتوا، رژیم مصرف رسانه ای و سبک زندگی عناوین این جلسات می باشد.
آشنایی دانشجویان با مباحث بیان شده در این درس می تواند تاثیر بسیار خوبی در مواجه آنها با رسانه و اطلاعاتی که توسط آن ارائه می شود داشته باشد.