هر كس براى خدا دانش بياموزد و به آن عمل كند و به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمانها به بزرگى ياد شود و گويند: براى خدا آموخت و براى خدا عمل كرد و براى خدا آموزش داد.
انا لله و انا الیه راجعون
مَن تَعَلَّمَ العِلمَ و َعَمِلَ بِهِ و َعَلَّمَ لِلّهِ دُعِىَ فى مَلَكُوتِ السَّماواتِ عَظيما فَقيلَ: تَعَلَّمَ لِلّهِ و َعَمِلَ لِلّهِ و َعَلَّمَ لِلّهِ؛
هر كس براى خدا دانش بياموزد و به آن عمل كند و به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمانها به بزرگى ياد شود و گويند: براى خدا آموخت و براى خدا عمل كرد و براى خدا آموزش داد.
الذریعه الی حافظ الشریعه(شرح اصول کافی) ج1،ص56
با خبر شدیم در ایام سوگواریه حضرت صدیقه (س) یکی از اساتید گرانقدری که عمر پر بهای خویش را صرف تعلیم تعلم و نگارش آثار ارزشمند نمود در اثر سانحه سقوت هواپیما به دیار باقی شتافتند.
بی شک این ضایعه اصف انگیز خسارت جبران ناپذیری در حوزه تعلیم و تربیت، روانشناسی، خلاقیت و ... به جامعه علمی کشور وارد نمود.
به اذعان دوستان و دانشپژوهان ایشان، این بنده خالص خدا علاوه بر مهارت های زندگی با رویی گشاده مهارت های بندگی را نیز به شاگردان خود تعلیم می داد و عشق خداوند و اهل بیت علیهم السلام را با هنر اندیشه فرزانه خود در تار و پود ذهن و قلب آنان گره می زد.
دکتر کردی از استادان موفق وپرمخاطب مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان بودند که در قالب دروس «آنچه یک ترم اولی باید بداند» و «آنچه قبل از ازدواج باید بدانیم» آموزش های موثرو مفیدی به مخاطبان این مرکز ارایه دادند و متاسفانه با فقدان ایشان بخشی از مباحث آموزشی شان وی ناتمام ماند.
مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان درگذشت این استاد فرهیخته را به خانواده محترم و دوستان ایشان، دانشپژوهان و جامعه علمی و دانشگاهی تسلیت و تعذیت می گوید.
امید است در روضه رضوان در جمع انبیا، علما، صلحا، مهمان و متنعم گردند.
اهمیت آشنایی با تاریخچه قانون اساسی هر کشور می تواند برای هر ملتی جذاب و مفید باشد. از این رو مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان درس میثاق ملت (آشنایی با قانون اساسی ایران) را ده جلسه با هدف آشنایی مخاطبان فرهیخته خود با تاریخچه قانون اساسی کشورشان از مشروطه تا انقلاب اسلامی را تولید و ارائه نموده است.
12 آذرماه سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در سال 58 می باشد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و برگزاری اولین انتخابات که منجر به تعیین نوع حکومت و تشکیل جمهوری اسلامی در ایران شد، بحث راجع به تعیین قانون اساسی نظام در محافل مختلف گسترش یافت. قانونی که پایه های اصلی شکل گیری انقلابی بود که پای آن خون های بسیاری ریخته شده بود و در راه آرمان ها ی آن زنان و مردان بسیاری فداکاری کردند. بعد از انقلاب اسلامی حوادث پر فراز و نشیبی در مسیر انقلاب قرار گرفت. که در این مرحله با تیزبینی حضرت امام خمینی (ره) پیشنویس قانون اساسی که پایه نظام جمهوری اسلامی ایران را بر آموزه ها و ارزشهای حیات بخش اسلام به ویژه عدالت اجتماعی و جامعه توحیدی قرار داده، نگارش یافت و با تاکید آن حضرت انتخاب مجلس خبرگان قانون اساسی در 12 مرداد 1358 برگزار شد.این مجلس در 28 مرداد سال 1358 فعالیت خود را آغاز کرد تا این که پس از 3 ماه تلاش و کوشش فوقالعاده و کار پرمسئولیت تدوین قانون اساسی جمهوری ایران را به انجام رساند.
اهمیت آشنایی با تاریخچه قانون اساسی هر کشور می تواند برای هر ملتی جذاب و مفید باشد. از این رو مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان درس میثاق ملت (آشنایی با قانون اساسی ایران) را ده جلسه با هدف آشنایی مخاطبان فرهیخته خود با تاریخچه قانون اساسی کشورشان از مشروطه تا انقلاب اسلامی را تولید و ارائه نموده است.
پیشینه تاریخی و چگونگی شکلگیری قانون مشروطه، تعیین ولیعهد در دوران قاجار، قوانین سلسلههای مختلف پادشاهی بعد از ظهور اسلام،جایگاه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مبانی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (1)، جایگاه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران(2)، حقوق ملت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، رویکرد قانون اساسی به اقتصاد ، ابزارهای نظارتی مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام عناوینی است که توسط دکتر محمد بهادری جهرمی ارائه می شود.
دکتر سید بشیر حسینی در این درس در قالب 12 جلسه به روش مواجه با رسانه ها و شناخت پیام های ارسالی و القایی آنان پرداخته است. ما و رسانه، پیام همبرگری، پنچگانه سواد رسانه ای، فرستنده و جریان شناسی رسانه ها، رسانه شناسی و تفاوت رسانهها، شناخت پیام و ویژگیهای محتوا، شناخت مخاطب، مخاطب منفعل و فعال، تاثیر زمان و مکان و فرهنگ در تولیدات رسانهای، زندگی دوم و دو جهانی شدن، فنون تولید محتوا، رژیم مصرف رسانه ای و سبک زندگی عناوین این جلسات می باشد.
عصر جدید ارتباطات، هر روز افراد را در معرض اخبار و اطلاعات وسیع و جدید میگذارد. اطلاعاتی که سوای از صحت و سقم آن، ذهن افراد را درگیر کرده و تغییرات محسوس و نامحسوسی در زندگی فردی، اجتماعی و حتی سیاسی و فرهنگی آنها بر جای خواهد گذاشت. سواد رسانه ای توانایی دریافت پیام و قدرت تشخیص پیام درست و نادرست میباشد.
مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان با توجه به این که اکثریت مخاطبان و کاربراناش را قشر فرهیخته و پیشتاز دانشجو و استادان دانشگاه شکل میدهند با نگاه به الزاماتی که زندگی امروز بشر را در بر گرفته اقدام به تولید درسی با عنوان"سواد رسانهای" نموده است. دکتر سید بشیر حسینی در این درس در قالب 12 جلسه به روش مواجه با رسانه ها و شناخت پیام های ارسالی و القایی آنان پرداخته است. ما و رسانه، پیام همبرگری، پنچگانه سواد رسانه ای، فرستنده و جریان شناسی رسانه ها، رسانه شناسی و تفاوت رسانهها، شناخت پیام و ویژگیهای محتوا، شناخت مخاطب، مخاطب منفعل و فعال، تاثیر زمان و مکان و فرهنگ در تولیدات رسانهای، زندگی دوم و دو جهانی شدن، فنون تولید محتوا، رژیم مصرف رسانه ای و سبک زندگی عناوین این جلسات می باشد.
آشنایی دانشجویان با مباحث بیان شده در این درس می تواند تاثیر بسیار خوبی در مواجه آنها با رسانه و اطلاعاتی که توسط آن ارائه می شود داشته باشد.
در این مراسم که چهارشنبه۱۰ آبانماه برگزار شد حجتالاسلام اکبری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبائی، مهندس فاضلی مدیر آموزش های فرهنگی سیاسی نهاد در دانشگاه ها، دکتر اسماعیل امینی دبیر شورای شعر مرکز موسیقی و دکتر بشیری و تنی چند از استادان ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی حضور داشتند.
در این مراسم، حجتالاسلام اکبریاقدم، مسئول نهاد در دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب قیصر امین پور را شاعر فرزانه انقلاب و جزء شخصیتهای برجسته ادبی و هنری جامعه تلقی میکنند، گفت: قیصر امین پور یکی از شعرای نامدار این مرز و بوم است که شخصیتهای برجسته علمی کشور درباره ایشان نظر دادهاند.
وی در پایان سخنان خود با بیان آیاتی گفت: اگر یار دین الهی باشیم و در این مسیر قدم برداریم، میتوانیم یاد و خاطر شهدا را زنده نگه داریم.
سخنران بعدی این
مراسم مهندس فاضلی، مدیر آموزش های فرهنگی سیاسی نهاد در دانشگاه ها بود. وی با
بیان اینکه یکی از برکات تحول ارتباطات و اطلاعات، وجود کلاسهای مجازی است گفت:
در حال حاضر فضای مجازی زندگی دومی آدمی را به خود اختصاص داده است و از این رو
ارائه محتوای مفید در زمینه های مختلف فرهنگی معرفتی و مهارتی یکی از الزامات
فعالیت در این فضا می باشد.
فاضلی
با بیان اینکه یکی از ویژگی های مهم
مرحوم دکتر قیصر امین پور که او را از سایر شاعران متمایز می کند با نگاه تیزبین و
قریحه ادبی و ادراک بالای او از عالم هستی است گفت: علاقهمندان به تحلیلهای ادبی
شعر معاصر قیصر امین پور، میتوانند از طریق فضای مجازی، در هر زمان و مکان از
کلاسهای مجازی که به همت مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان تهیه شده است، استفاده کنند.
فاضلی با تاکید بر فضای مجازی بیان کرد: در دانشگاه آریزونای آمریکا که بزرگترین دانشگاه دولتی آمریکا است و هفتاد هزار دانشجو دارد، سیستم بیگ دیتا و آموزش مجازی متفاوتی به کار گرفته شده است و ثمرههای بسیار شگفتآوری داشته است .
وی به برخی از ثمرات کلاسهاس مجازی آمریکا اشارهکرد و گفت:۵۷درصد ترک تحصیل و تغییر رشته در آمریکا کاهش یافته است، یعنی هدایت تحصیلی از طریق آموزش مجازی کاملا هدفمند بوده است.
این مدیر نهاد افزود: بر اساس تحقیقات سال۲۰۱۶ هر دلار هزینه در آموزش مجازی معادل۴۰دلار هزینه و بعضی کشورها۶۰ دلار هزینه در آموزشهای حضوری است.
فاضلی ادامه داد: از طریق کلاسهای آموزشی، کیفیت آموزش چند برابر میشود، کیفیت آموزش به این مفهوم که زمان و مکان آموزش در اختیار مخاطب است و با بهرهگیری از فضای ابری برای فضای آموزشی محدودیتهای کلاس را نداریم و تعداد منابعی که میتواند در دسترس باشد و تعداد سوالاتی که میتوان پرسید زیاد است.
وی با اشاره به عدالت آموزشی گفت: با بهرهگیری از این تکنولوژی هر فرد در دور افتادهترین روستاهای ایران نیز میتواند وارد کلاس مجازی شود و از کلاس استفادهکند.
فاضلی از افزایش تعداد کاربران کلاسهای آموزشی سخن گفت و به برخی ویژگیهای این سامانه اشاره کرد و گفت: در این سامانه مجازی بخشی مربوط به فضای متحول شدهی دنیا و فضای دوم زندگی است که به پیچیدگی دنیا و فکر کردن به دنیا جدید اشاره دارد.
وی افزود: در حال حاضر سامانه آموزش مجازی دانشگاهیان، در کنار درسهای تخصصی درسهای سیاسی،مهارتی، فرهنگی و…ارائه میدهد.
او در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در حال حاضر۱۰۰۰ استاد عضو این سامانه هستند و ما آماده تولید و استفاده هستیم، هر درس در سامانه۲۵ دقیقه است که فشرده شده دو ساعت سر کلاس و گاهی فشردهشده دو جلسه یک کلاس است.
در ادامه، دکتر اسماعیل امینی، دبیر شورای شعر مرکز موسیقی در سخنانی گفت:علاقهمندان به شعر آرزو دارند، که ادبیات معاصر وارد دانشگاه شود.
وی ادامه داد: دانشجویان رشته ادبیات بیشتر تاریخ ادبیات را میخوانند و به ادبیات زنده روزگار خود اعتنا نمیکنند.
امینی اظهار کرد: کسانی مثل قیصرامین پور، شفیعیکدکنی و سیدحسنحسینی شاعران شناخته شده بودند و سپس وارد تحصیلات دانشگاهی شدند و تلاش کردند پیوندی بین ادبیات معاصر و تحقیقات دانشگاهی ایجاد کنند، به همین دلیل آثار آنها هم خلاقیت و تازگی ادبیات معاصر هم انسجام تحقیقات دانشگاهی را دارد.
او تصریح کرد: اگر آموزش مجازی به عنوان مطالعه تکمیلی باشد مناسب است، اما اگر بخواهد جایگزین کتاب باشد مناسب نیست.
دکتر بشیری از استادان دانشگاه علامه در ادامه با اشاره به اینکه متاسفانه شعر انقلاب اسلامی در دانشگاهها غریب است و این درس را باید به عنوان یک درس اختیاری ارائه داد، گفت: بسیاری از شاعران معاصر ذوق و شعرشان کمنظیر است، در این زمینه میتوان از اشعار شاعرانی چون علی معلم، سیدحسن حسینی، مرحوم احمد عزیزی و مرحوم قیصر امینپور نام برد.
بشیری افزود: مرحوم امینپور استاد ادبیات فارسی هم بوده است و ویژگیهای شعرهای ایشان مجمع الجزایر شعر فارسی است و خصوصیات بسیاری از شعرا در اشعار قیصرامین پور دیده میشود.
وی به«ترانه بوی نان نمیدهد» قیصر امین پور و راستین بودن این شاعر اشاره کرد و ادامه داد: در رمان نون و قلم جلال آلاحمد به این نکته اشاره شده است که روشنفکران ایران آینده حکومت ایران را در دست صوفیان و روحانیون میدیدند.
در ادامه مراسم بشیری با بیان نکاتی درباره حقیقتگویی شاعران انقلاب گفت: در دانشگاه شعرهای انقلاب محدودند، در صورتی که دانشجو باید سیر تحول اشعار انقلاب را بداند.
او یکی از نوآوریهای قیصرامینپور را رباعیات او خواند و گفت: بخشی از رباعیات امینپور مربوط به جنگ است و در عین حال شاعری است که تمام سبکهای شعری گذشته و امروز در اشعار او دیده میشود.
«باران گرفت نیزه و قصد مصاف کرد، آتش نشست، خنجر خود را غلاف کرد»
وی به غزلیات حافظ که در عین نداشتن انسجام ظاهری دارای یک معنای واحد است اشاره کرد و افزود: اشعار قیصر امینپور به گونهای سروده شده است که خواننده بعد از اتمام شعر میفهمد که هر بیت چه معناهایی دارد.
بشیری در پایان سخنان خود گفت: حکایت ما حکایت این است که «به قدر تشنگی باید چشید» و هر کس به شعر علاقه دارد باید آن را دنبال کند.
لازم به ذکر است این درس شامل درس گفتارهای است که در آن به نقد و نظر در مورد خاستگاه شعر معاصر از ادبیات مشروطه تا انقلاب اسلامی میپردازد که در آن به بررسی اشعار شاعرانی همچون نیما یوشیج، اخوان ثالث، سهراب سپهری، فروغ فرخزاد و احمد شاملو پرداخته میشود. این درس گفتار حاصل سخنرانیهای مرحوم امین پور در خانه شاعران جوان بوده است که به همت مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان تولید و ارائه شده است.
مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان به آدرسec.nahad.irیکی از مراکز تولید محتوای فرهنگی، سیاسی، معرفتی و مهارتی در فضای مجازی است که خدمات رایگان آموزشی را به صورت شبانه روزی و از طریق اینترنت ارائه میدهد و تاکنون بیش از۴۳۰ هزار دانشجو و استاد دانشگاه در این سامانه عضو شدهاند.
مراسم رونمایی از درس گفتار مجازی «آشنایی با سیر تحول فکری و ادبی شعر معاصر» برگزار می شود.
مراسم رونمایی از درس گفتار مجازی «آشنایی با سیر تحول فکری و ادبی شعر معاصر» برگزار می شود.
به گزارش مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان، مراسم رونمایی از درس آموزش مجازی «آشنایی با سیر تحول فکری و ادبی شعر معاصر» از استاد مرحوم قیصر امین پور روز چهارشنبه ۱۰ آبان ساعت ده صبح با حضور دکتر اسماعیل امینی شاعر و استاد دانشگاه، نعمت اله ایران زاده عضو هیات علمی زبان و ادبیات فارسی و دکتر غلامرضا زکیانی عضو هیات علمی فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی در دانشکده ادبیات فارسی دانشگاه علامه(ره) برگزار میشود.
این درس شامل درس گفتارهای است که در آن به نقد و نظر در مورد خاستگاه شعر معاصر از ادبیات مشروطه تا انقلاب اسلامی میپردازد که در آن به بررسی اشعار شاعرانی همچون نیما یوشیج، اخوان ثالث، سهراب سپهری، فروغ فرخزاد و احمد شاملو پرداخته میشود. این درس گفتار حاصل سخنرانیهای مرحوم امین پور در خانه شاعران جوان بوده است.
مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان به آدرس ec.nahad.ir یکی از مراکز تولید محتوای فرهنگی، سیاسی، معرفتی و مهارتی در فضای مجازی است که خدمات رایگان آموزشی را به صورت شبانه روزی و از طریق اینترنت ارائه میدهد و تاکنون بیش از ۴۳۰ هزار دانشجو و استاد دانشگاه در این سامانه عضو شدهاند.
کاربر گرامی اگر در رابطه با دروس معارف مشکلی دارید با شماره تلفن های دروس معارف در زیر تماس بگیرید.درصورت بروز هرگونه مشکل در سامانه آموزش مجازی لطفا در ابتدا با ایمیل el@ecnahad.ir مکاتبه کنید و در صورت عدم پاسخگویی تا 24 ساعت بعد با شماره تلفن های مرکز آموزش مجازی در زیر تماس بگیرید.در روزهای تعطیل متاسفانه نمیتوانیم پاسخگوی تلفن باشیم.
همچنین شما می توانید از طریق سامانه ی درخواست درخواست خود را ثبت و پیگیری نمایید.